Korrektív tréning

Korrektív tréner segít klienseinek és sportolóinak, hogy megelőzzék a sérüléseket, csökkenti a mozgásterjedelem-beszűkülést, növeli az izom-ízületi kiegyensúlyozottságot, és a sportági eredményeket maximalizálja az által, hogy a diszfunkciókat felfedi.

Avagy

Orvost, gyógytornászt nem igénylő, hétköznapibbnak mondható izom, ízületi fájdalmak enyhítése, megszüntetése. Nem kóros derék, térd, könyök, boka, vállövi vagy egyéb területeken jelentkező, elsősorban rossz testtartás miatti, vagy izom alul vagy túlműködésből fakadó fájdalmak korrigálása.

Továbbá meglevő (de orvosi vagy gyógytornász kezelés után) ízületi, izom problémákkal a lehető leghatékonyabb edzésmódszer kialakítása, amivel fenntartható vagy javítható az általános egészségügyi állapot.

Pl.: A sok ülés miatt jelenlevő derék, hát, váll fájdalmak enyhítése, rossz testtartás javítása.

Akár már évek óta jelenlevő vagy rendszeresen visszatérő különböző ízületi, izom fájdalmak okának feltérképezése, lehetőség szerint korrekciós gyakorlatokkal való enyhítése, megszüntetése. Feszes izmok oldása, inaktív vagy gyenge izmok aktiválása, erősítése, korrekciós gyakorlatokkal az izomegyensúly helyreállítása, a testtartás korrigálása, a hosszútávon kialakuló porckopások, sérülések megelőzése érdekében.

Tulajdonképpen különböző technikákkal nyújtjuk, lazítjuk a feszes izmokat. (Pl: nyújtások, smr henger, masszázs pisztoly)
Illetve aktiváljuk az inaktív vagy gyenge izmokat, az erre szolgáló különféle gyakorlatokkal.
Így helyreállítva a mozgásterjedelem-beszűküléseket, izom, izület egyensúlytalanságokat, problémákat, melyek korábban fájdalmat okoztak, vagy később okoznának a kezelés hiányában.